Ameriikan perintö (Kauhajärvi)

ARVOSTELU

Room Escape Kauhajärvi

Kauhajärventie 5,
62295 Kauhajärvi


TESTIPELI
Pelipäivä: 01.09.2017
Ryhmän koko: 2 henkilöä
Suomen pakopelit: 3.60 / 5.00 tähteä

Room Escape Kauhajärvi avasi ovensa heinäkuussa 2017 Kauhajärven pankin entisiin tiloihin valtatie 16:n varteen. Astumme sisään sympaattiseen keltaiseen rakennukseen, ja meidät ottaa vastaan yrityksen perustaja Sanna Riihimäki. Takanamme oli useamman tunnin ajomatka ja Riihimäki tarjosikin meille aivan ensimmäiseksi pullakahvit mielenvirkistyksesi. Istuimme siis hetkeksi pöydän ääreen juttelemaan niitä näitä ennen kuin Riihimäki kertoi meille Amanda Korkeavuoren tarinan ja päästi meidät etsimään perintöämme.

Room Escape Kauhajärvi – Suomen pakopelit

Room Escape Kauhajärvi aloitti toimintansa 1.7.2017. Kuva: Room Escape Kauhajärvi

Amanda Korkevuori eli rikkaan elämän Amerikassa 1900-luvun alussa omistaen merkittävän yrityksen. Amandan menehtymisen jälkeen tieto valtavasta Ameriikan perinnöstä on tavoittanut suomalaiset sukulaiset. Perintö odottaa 60 minuuttia sukulaisia…

Ameriikan perintö

Room Escape Kauhajärvi






Tehtävät ja haasteet

Pelin tehtävät olivat hyvin perinteisiä ja tyypillisiä escape room -tehtäviä. Erilaisia tehtävätyyppejä oli hyödynnetty melko yksipuolisesti, sillä huoneesta piti pääosin etsiä piilotettuja esineitä ja koodeja, jotka avasivat lukon toisensa jälkeen. Kuitenkin tehtävät olivat yksityiskohdiltaan tarpeeksi moninaisia, ettei tehtävientyyppien samankaltaisuus vaivannut juuri ollenkaan. Osa tehtävistä oli hyvinkin yksinkertaisia ja erääseen tällaiseen tehtävään ryhmämme kompastuikin, kun haimme ratkaisua turhaan liian monitahoisen mutkan kautta. Tällaiset tehtävät ovat pakohuoneiden huvittavinta antia, kun pelaaja pääsee nauramaan omalle, turhan mutkikkaalle ajatuksenjuoksulleen.

Pelin visuaalisuus

Ameriikan perintö, Room Escape Kauhajärvi – Suomen pakopelit

Ameriikan perintö on suunnattu ensikertalaisille ja perheille. Kuva: Room Escape Kauhajärvi

Pelitila oli sisustettu teemaan sopivasti. Piilotettua perintöä etsittiin taustatarinan Amanda Korkeavuoren asunnosta ja tilassa on todellakin isoäitimäistä tunnelmaa. Myös tehtävät tukivat visuaalisesti teemaa.
Pelissä oli liikkumatilaa hyvin rajoitetusti ja osin tästä johtuen yrityksen suosittelema enimmäisryhmäkoko onkin neljä henkilöä. Neljän aikuisen ryhmä on mielestämme hieman liikaa, mutta lasten kanssa pelaavat mahtunevat mukavasti pelaamaan jopa nelisin.

Henkilökunta

Pelipäivänämme yrityksellä oli ollut hieman ongelmia tekniikan kanssa, joten normaalista poiketen, saimme tarvittaessa apua huoneeseen jätetyistä kirjekuorista, joiden sisällä oli ruusuiselle kirjepaperille käsin kirjoitettuja, runomaisia vihjeitä. Näin ollen emme saaneet poikkeuksellisesti yhteyttä pelinohjaajaan pelin aikana. Vihjeet sopivat hyvin huoneen teemaan ja tunnelmaan, mutta niistä oli toisinaan vain niukasti apua.
Muilta osin henkilökunta oli äärimmäisen ystävällistä. Toisinaan jopa liukuhihnamaiseen pelinohjaukseen tottuneina Riihimäen maanläheisyys ja vastaanottavaisuus yllätti meidät erittäin positiivisesti. Ikään kuin olisimme käyneet hyvän ystävän luona kylässä, joka oli järjestänyt meille pientä iltaohjelmaa.

Pelikokemus

Ameriikan perintö on erittäin perinteinen pakohuonepeli, mikä tekee siitä helposti lähestyttävän ja erinomaisen pelin ensikertalaisille ja perheille. Tehtävät olivat mutkattomia ja tarjoavat hyvän ensikosketuksen pakopeleihin. Kokeneemmille pelaajille peli tuskin tarjoaa suurempia yllätyksiä, muttei sen ole tarkoituskaan. Sen sijaan yrityksen tarjoama tunnelma ja sen henkilökunta ovat virkistävää ja ennen kaikkea ihmisläheistä vaihtelua, jota suuremmissa kaupungeissa ja yrityksissä pääsee harvoin kokemaan.

Suomen pakopelien arvostelu

Suositukset
Aiempi pelikokemus: ensikertalaiset, aloittelijat
Ryhmäkoko: 2–3 aikuista, lasten kanssa pelaaville 3–4 pelaajaa
Pelaajatyyppi: perheet, kaveriporukat

Suomen pakopelit testasi Room Escape Kauhajärven Ameriikan perintö -pelin maksutta.

– Pauliina, Suomen pakopelit






0 kommenttia