Forgotten Pharaoh

ARVOSTELU

EXITCENTER
Mannilantie 41,
04400 Järvenpää
+358 50 410 1860
[email protected]
www.exitcenter.fi

TESTIPELI
Pelipäivä: 02.07.2017
Ryhmän koko: 4 henkilöä
Suomen pakopelit: 3.50 / 5.00 tähteä

Suomen pakopelit kävi samalla reissulla testaamassa ExitCenterin, Järvenpään keskustassa toimivan pakopeliyrityksen kolmesta pelistä kaksi. Mietteitämme ensin pelatusta pelistä High Stakes voi lukea täältä.

Pienen tauon jälkeen ryhmämme valmistautui pelaamaan yrityksen uusimman huoneen Forgotten Pharaoh.

Viime vuosisadan alkupuolella Oxfordin yliopiston egyptologian laitoksen retkikunta matkustaa ylös Niiliä.

Vanhasta arkistosta on löydetty muistiinpanoja, joissa on tietoja kadonneen tutkijan toimista Egyptissä. Tutkijan jälkiä seuraamalla voimme mahdollisesti selvittää vielä tuntemattoman faaraon haudan salaisuuden.

Olette viimein saapuneet haudalle sisäänkäynnin ääreen. Tärkein tavoitteenne on selvittää kuka sinne on haudattu. Se olisi vuosisadan löytö! Nyt pitäisi vain löytää tie sisään hautaan. Vanhat rakenteet ovat kuitenkin epävakaita, joten teillä ei ole paljoa aikaa toimia haudassa…

Forgotten Pharaoh

ExitCenter


Tehtävät ja haasteet

Forgotten Pharaoh oli tehtävätyyppien puolesta monipuolisempi ja toiminnallisempi kuin hetkeä aiemmin pelaamamme High Stakes. Perinteisen etsimisen ja symbolien uudelleen tulkitsemisen lisäksi huoneessa tarvittiin kärsivällisyyttä ja tiimityöskentelyä. Peli ei kuitenkaan kokonaisuutena edennyt jouhevasti, sillä pelin tempo heitteli. Hetkittäin oli koko neljän hengen ryhmämme työn touhussa, mutta toisinaan puolet ryhmästämme joutui tyytymään sivusta seuraamiseen, kun ei ollut muuta tekemistä tai ratkottavaa. Lisäksi pari tehtävää oli hieman liian moniselitteisesti merkitty, mikä yhdistettynä pitkään koodiin, aiheutti ryhmässämme pientä turhautumista. Vastapainoksi huoneessa oli pari ainutlaatuista ja hienoa jippoa, jotka herättivät ryhmässämme innostusta.

Pelin visuaalisuus

Huoneessa oli hyvä, joskaan ei täysin todellisuudesta irrottava tunnelma. Perinteiset numero- ja suuntalukot rikkoivat hieman illuusiota faaraon haudasta, mutta muilta osin huone oli jokaista pintaa myöden teemalleen uskollisesti sisustettu ja siellä oli runsaasti tunnelmaa luovia yksityiskohtia, jotka eivät kuitenkaan olleet hämääviä tai harhaanjohtavia. Huoneessa oli nelihenkiselle ryhmällemme tarpeeksi tilaa, mutta suuremmalla porukalla tunnelma saattaisi käydä liian tiiviiksi.

Henkilökunta

Aivan kuten ensin pelaamamme High Stakes -pelin, itse yrittäjä Mikko Hiltunen ohjasi myös tämän pelin. Sama ammattitaito pysyi yllä ja jälleen ennen varsinaisen pelin alkua, hän poistui hetkeksi vaihtamaan vaatteita briiffatakseen meidät huonetta varten egyptologin roolissa. Vaikka tällä kertaa osasimme tätä jo odottaa, vaikutus oli jälleen tunnelmaa nostattava.

Myös faaraon haudassa kommunikointi pelinohjaajan kanssa oli toteutettu oven viereen sijoitetun kännykän avulla, jolloin vihjettä pyydettäessä apu tuli viestinä puhelimeen. Vaikka systeemi on itsessään toimiva, se ei aivan istunut huoneen tematiikkaan. Kaikki toimi kuitenkin hyvin ja jälleen pakomestarimme oli hyvin pelissämme mukana ja antoi vihjeensä selkeästi, muttei suorina.


Pelikokemus

Peli oli kokonaisuutena hyvä, joskin hieman epätasainen. Pari liian moniselitteistä, pelin flow’n hidastavaa tehtävää jätti harmittavan jälkimaun muutoin oikein toimivaan huoneeseen. Kaiken kaikkiaan huone oli kuitenkin tasokas ja varmasti hieman enemmän pelanneiden mieleen.

Suomen pakopelien arvostelu

Suositukset
Aiempi pelikokemus: kokeneet
Ryhmäkoko: 3–4 pelaajaa
Pelaajatyyppi: kaveriporukoille

Suomen pakopelit kävi pelaamassa ExitCenterin Forgotten Pharaoh -pelin maksutta.

– Pauliina, Suomen pakopelit

0 kommenttia

Avaa sanainen arkkusi ja liity keskusteluun