High Stakes (Järvenpää)

ARVOSTELU

EXITCENTER
Mannilantie 41,
04400 Järvenpää
+358 50 410 1860
[email protected]
www.exitcenter.fi

TESTIPELI
Pelipäivä: 02.07.2017
Ryhmän koko: 4 henkilöä
Suomen pakopelit: 4.00 / 5.00 tähteä

ExitCenter avattiin kesällä 2016 aivan Järvenpään keskustaan ja yritys on sekä kaupungin ensimmäinen että edelleen ainoa pakopeliyritys. Vain puolen tunnin junan matkan päässä Helsingin keskustasta sijaitseva yritys on erittäin vastaanottavaisen oloinen: heti sisään astuessa tulija huomaa, että tilojen viihtyvyyteen on panostettu. Odotellessa voi ostaa vaikkapa virvokkeita ennen kuumottavaa tehtävärupeamaa. Suomen pakopelit kävi testaamassa yrityksen High Stakes huoneen.

Astuitte salakapakkaan kosto mielessä kyniäksenne isot kihot korttipelissä, mutta koko paikka onkin aivan autio. Huomaattekin peliluolan olevan tarkan valvonnan alla ja virkavalta on jo matkalla. Kaikki paikalta tavatut tulevat olemaan epäiltyjä suuren luokan rahanpesujutussa! Selviättekö pakoon ennen ratsiaa? Pelissä on isot panokset!

High Stakes

ExitCenter


Tehtävät ja haasteet

Erilaisia tehtävätyyppejä oli käytetty monipuolisesti: piti etsiä tavaroita, havannoida värejä sekä yhdistellä vihjeitä. Huoneeseen mahtui myös pari erittäin nokkelaa yksityiskohtaa, joista ryhmämme antoi erityiskiitosta. Tehtävät olivat kaikin puolin loogisia ja etsittävät esineet olivat piilotettu kekseliäästi. Oma ryhmämme kompasteli juurikin huoneen tutkimisessa – hieman uteliaampi ryhmä olisi varmasti löytänyt tarvittavat esineet nopeammin.

Pelin visuaalisuus

Pelitila oli sisustettu teemaan sopivasti ja hyvällä maulla. Huoneen yksityiskohdissa ja tehtävissä oli hyödynnetty teemaan sopivaa rekvisiittaa, kuten pelikortteja, rulettia ja viinapulloja. Sisustukseen oli selvästi panostettu ja yrittäjän omistautuneisuus näkyi erityisesti yksityiskohdissa.

Henkilökunta

Peliämme ohjasi itse omistaja, Mikko Hiltunen, josta huokui ammattimaisuus ja omistautuneisuus. Ennen pelin alkua pyysimme saada aloittelijoille suunnatun, yleisen pelialustuksen ja tämän hän tekikin erittäin vakuuttavalla ammattitaidolla. Ryhmämme jäsenet olivat yksimielisiä siitä, että alustus oli selkeimpiä ja perinpohjaisimpia, mitä olemme kuulleet.

Ennen varsinaisen pelin alkua, pakomestarimme poistui hetkeksi ja seuraavaksi tapasimmekin pelinohjaajamme sijasta gangsterihattuun, valkoiseen kauluspaitaan ja mustiin liiveihin pukeutuneen gangsterin, joka kertoi meille tehtävämme. Vaikka itse pelin alustus ja gangsterin esiintyminen oli lyhyt, tämä nostatti tunnelmaa ja aikaansai hyvän pelifiiliksen jo ennen huoneeseen pääsyä.

Kommunikointi pelinohjaajan kanssa oli toteutettu oven viereen sijoitetun kännykän avulla. Apua pyydettäessä vihje tuli viestinä puhelimeen. Systeemi oli toimiva, joskin heikompi näköisille ruudun pienuus saattaa olla ongelmallinen. Pelinohjaaja oli koko pelin ajan hyvin mukana ja tiesi, missä vaiheessa peliä olemme. Vihjeet olivat hyvin kohdennettuja eivätkä liian suoria.


Pelikokemus

Peli oli kokonaisuutena positiivinen kokemus ja nelihenkinen ryhmämme nautti pelaamisesta. Pelin tunnelma oli mukaansatempaava, jota taustalla kuuluvat äänet täydensivät sopivasti, joskaan aivan täydellistä flow-tilaa ei saavutettu. Huoneessa riitti tekemistä ja pohdittavaa kaikille neljälle. Peli oli tarpeeksi haastava myös kokeneille pelaajille, joskin aloittelijatkin selviytyvät siitä varmasti tunnin sisällä mainiosti.

Suomen pakopelien arvostelu

Suositukset
Aiempi pelikokemus: ensikertalaiset, aloittelijat, kokeneet
Ryhmäkoko: 3–4 pelaajaa
Pelaajatyyppi: kaveriporukat, perheille

Suomen pakopelit testasi ExitCenterin High Stakes -pelin maksutta.

– Pauliina, Suomen pakopelit

0 kommenttia

Avaa sanainen arkkusi ja liity keskusteluun