Merirosvolaiva

ARVOSTELU

Pakotarinat
Läkkisepänkuja 3 B 3krs.,
02650 Espoo
+358 45 216 2774
[email protected]
pakotarinat.fi

TESTIPELI
Pelipäivä: 02.03.2017
Ryhmän koko: 6 henkilöä
Suomen pakopelit: 4.00 / 5.00 tähteä

Tämä on Suomen pakopelin arvostelu Pakotarinoiden Merirosvolaiva-pelistä. Pelasimme samalla reissulla myös Rikosmysteeri-pelin, jonka arvostelun voi lukea täältä.

Pakotarinat on joulukuussa 2016 perustettu, Espoon ensimmäinen pakopeliyritys, jolla on tällä hetkellä kolme escape roomia: Merirosvolaiva, Rikosmysteeri sekä keväällä 2017 avattu Taikurin työhuone. Suomen pakopelit kävi testaamassa maaliskuun 2017 alussa yrityksen pelin Merirosvolaiva.

Pakotarinat – Suomen pakopelit

Pakotarinat aloitti toimintansa joulukuussa 2016. Kuva: Pakotarinat

Olette etsimässä kuuluisaa kulta-aarretta Karibianmeren saarilta, kun yllättäen aavemainen merirosvolaiva näkyy horisontissa. Laiva näyttää hylätyltä, mutta sitä se ei voi olla, sillä se liikkuu liian määrätietoisesti teitä kohti. Kun laiva lähenee, tuntuu että muu maailma peittyy usvaan ja jäljellä olette vain te, ja aavelaiva. Yhtäkkiä huomaatte, että miehistö alkaa yksi kerrallaan kaatua laivan kannelle. Ennen kuin ehditte keksiä mitään loogista selitystä, silmissänne pimenee…

Seuraavan kerran kun tulette tajuihinne, huomaatte olevanne aavelaivan sisällä vangittuina. Pääsettekö pakenemaan laivasta, ennen kuin päädytte itse osaksi aavemiehistöä?

Merirosvolaiva

Pakotarinat


Escape Room Merirosvolaiva –Suomen pakopelit

Merirosvolaiva on erittäin näyttävä pakohuonepeli. Kuva: Pakotarinat

Ryhmämme saapui Espoon Leppävaarassa, aivan juna-aseman vieressä sijaitsevaan Pakotarinoiden toimistoon odottavin tunnelmin. Kokenut kuuden hengen peliporukkamme ei ollut nimittäin aikaisemmin pelannut näin isoa, jopa 10 pelaajalle suunniteltua pakohuonepeliä. Meidät otti vastaan itse yrityksen perustaja, Ari Pölönen, joka ilman suurempia seremonioita sitoi silmämme ja saattoi meidät kädestä pitäen huoneeseen kahdessa erillisessä ryhmässä. Arin poistuttua huoneesta valot pamahtivat päälle ja peli pääsi alkamaan.

Ryhmämme oli alusta asti vaikuttunut pelin sisustuksesta, joka vain parani pelin edetessä. Huone oli rakennettu teemalleen erittäin uskollisesti ja erityisesti huoneesta toiseen siirtyminen oli tehty kekseliäästi. Myös tehtävissä oli huomioitu merirosvo-teema ja niissä hyödynnettiin monipuolisesti sekä pohdintaa että toiminnallisuutta. Huoneesta löytyi perinteisten lukkojen lisäksi pari mekaanista erikoisuutta, joista erityisesti jälkimmäinen sai osan pelaajistamme jopa hetkeksi unohtamaan itse pelin jäädessämme ihastelemaan ”lukon” hienoutta. Arvostustamme lisäsi se, että saimme pelin jälkeen kuulla, että Ari on todellakin rakentanut huoneen ja sen hienoimmat erikoisuudet alusta asti itse.


Tehtävät olivat loogisesti rakennettuja ja peli eteni johdonmukaisesti. Ryhmämme selvitti pelin ilman vihjeitä 35 minuutissa, mutta tästä huolimatta peli ei jättänyt meitä kylmäksi. Vielä helmikuussa Merirosvojen suositusryhmäkoko oli 3-10 henkilöä, tällä hetkellä Pakotarinoiden sivuilla suositellaan kokeneiden pelaajien ryhmäkooksi 2-5 henkilöä ja voimme allekirjoittaa tämän suosituksen täysin. Kuusihenkinen porukkamme oli pelissä intensiivisesti mukana, mutta silti pelikokemus olisi luultavasti ollut hieman parempi, jos ryhmämme olisi ollut pienempi. Kuitenkin Merirosvolaiva on yksi suosikkipeleistäni Suomessa.

Suomen pakopelien arvostelu

Suositukset
Aiempi pelikokemus: ensikertalaiset, aloittelijat, kokeneet
Ryhmäkoko: aloittelijat 4–7 pelaajaa, kokeneet 3–5 pelaajaa
Pelaajatyyppi: kaveri- ja työporukoille, perheille

Suomen pakopelit testasi Pakotarinoiden Merirosvolaiva-pelin maksutta.

– Pauliina, Suomen pakopelit

0 kommenttia

Avaa sanainen arkkusi ja liity keskusteluun