SOLID ESCAPE ROOM
Läkkisepäntie 20 A,
00620 Helsinki
[email protected]
+358 40 754 2245
www.solidescaperoom.fi

TESTIPELI
Pelipäivä: 14.11.2017
Ryhmän koko: 3 henkilöä
Suomen pakopelit: 3.40 / 5.00 tähteä

Solid Escape Room on elokuussa 2017 Helsingin Käpylään avattu, Helsingin uusin pakopeliyritys. Noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Käpylän juna-asemalta sijaitsevalla yrityksellä on kaksi pakohuonepeliä, Henkien mätkimä ja Pelinaisen painajaiset, joista pelaamme jälkimmäisen. Yrityksen yleiset tilat ovat hyvin maanläheiset ja kotikutoiset. Meidät ottaa vastaan yrityksen perustaja ja huoneiden suunnittelija Mikko Pulsa, joka kertoo meille hieman Solid escape roomin taustoista ennen kuin aloittaa varsinaisen pelialustuksen. Yrityksen ideologian mukaisesti meitä ei suljeta huoneeseen, vaan voimme halutessamme poistua hetkeksi ja palata sitten pelin pariin. Pulsa painottaa, että kyseessä on tehtävä-tyyppinen pakohuonepeli, joten peli päättyy, kun ryhmämme on ratkaissut viimeisen tehtävän ja kaikki Tämä mielessämme lähdimme selvittämään, mistä pelinaisen painajaisissa on oikein kyse.

Pelinainen pitää peleistä– ja näkee painajaisia.

Pelaajat ovat pelinaisen ystäviä, jotka ovat saapuneet hänen luokseen kylään tarkoituksenaan auttaa häntä. Päivän aikana ratkaisuja ei ole löytynyt ja yön laskeuduttua kaikki ovat nukahtaneet.

Kauhuksenne huomaatte itsekin joutuneenne pelinaisen painajaisten syövereihin, joista teillä on tunti aikaa herätä ennen kuin painajaiset vangitsevat teidät ikuisiksi ajoiksi!

Pelinaisen painajaiset

Solid Escape Room


Tehtävät ja haasteet

Pelin tehtävät olivat monipuolisia ja teemaa tukevia. Peli oli osittain epälineaarinen, ja koska tehtävät perustuivat ennemmin löydettyjen vinkkien yhdistämiseen kuin pelkkään etsimiseen, tekemistä oli runsaasti kolmelle pelaajalle. Tehtävät olivat myös sopivan haastavia ja tarvitsemamme vihjeet olivat enemminkin muistutuksia tutkia huonetta tarkemmin kuin ohje siihen, mitä pitää tehdä.

Pelitila

Pelitila oli sisustettu samalla maanläheisellä ja kotikutoisella otteella kuin yrityksen yleisetkin tilat. Tyyli istuu yrityksen ideologiaan, muttei valitettavasti itse peliin. Pelitilassa oli sekalaisia, toisiinsa ja erityisesti taustatarinaan löyhästi liittyviä tavaroita, minkä vuoksi pelin visuaalinen puoli ei onnistunut luomaan minkäänlaista tunnelmaa.

Henkilökunta

Pulsa oli erittäin sympaattinen hahmo, josta huokui innostus ja intohimo (pakohuone)peleihin. Pelinohjaamisen hän hoiti mutkattomasti ja antoi vinkkejä juuri oikea-aikaisesti, jotta pelin rytmi pysyi hyvänä, emmekä olleet missään vaiheessa liian pitkään jumissa. Itse vihjeisiin olisimme tosin toivoneet hieman enemmän eläytymistä tai tarinallisuutta, sillä nyt vihjeet annettiin hyvin arkipäiväisesti – mikä sinänsä toimii, muttei edesauta pelin elämyksellisyyttä.


Pelikokemus

Pelinaisen painajaiset oli tasapainoinen peli, missä oli paljon tekemistä ja monipuolisia arvoituksia. Pelin vahvuus olikin nimenomaan tehtävissä – pelitilan arkisuus ja taustamusiikin/äänimaailman puuttuminen jättivät pelin taustatarinan pinnalliseksi, mistä johtuen peliin ei päässyt eläytymään. Pelin ”loppuhuipennus” jäi myös vaisuksi, kun siihen ei liittynyt mitään selvää merkkiä, että tehtävämme oli ratkaistu. Pelin ikäraja K-15 jäi myös mietityttämään, sillä ryhmämme mielestä tähän ei ollut mitään syytä – aihe ei ole varsinaisesti rankka, minkä lisäksi sen toteutus oli sen verran pinnallinen, että 15 vuoden ikäraja tuntuu rajusti liioitellulta.
Kaiken kaikkiaan peli oli kuitenkin positiivinen kokemus – hyvä ja mutkaton peruspeli, joka keskittyi kaikista olennaisimpaan pakopelien osa-alueeseen eli tehtäviin, mikä miellyttää varmasti mekaanisia ratkojia, jotka eivät pahemmin taustatarinoista perusta.

Suomen pakopelien arvostelu

Suositukset
Aiempi pelikokemus: ensikertalaiset, aloittelijat
Ryhmäkoko: 3–4 pelaajaa
Pelaajatyyppi: perheille

Suomen pakopelit pelasi Solid escape roomin Pelinaisen painajaiset -pelin maksutta.

– Pauliina, Suomen pakopelit

0 kommenttia

Avaa sanainen arkkusi ja liity keskusteluun