Professorin arvoitus (Oulu)

ARVOSTELU

EXIT OULU

Kajaaninkatu 22,
90100 Oulu


TESTIPELI
Pelipäivä: 13.08.2017
Ryhmän koko: 3 henkilöä
Suomen pakopelit: 3.80 / 5.00 tähteä

Exit Oulu on Oulussa toimiva pakopeliyritys, jolla on kaksi toimipistettä – toinen Uusi- ja toinen Kajaaninkadulla. Molemmissa toimipisteissä on tällä hetkellä tarjolla kolme erilaista peliä; Uusikadulla pelattavaa Pommi-peliä voi pelata samanaikaisesti kahden ryhmän välisenä kisana kahdessa identtisessä huoneessa.

Molemmat toimipisteet sijaitsevat noin viiden minuutin kävelymatkan päässä kauppakeskus Valkeasta, vain muutamien kymmenien metrien päässä toisistaan. Professorin arvoitus on pelattavissa yrityksen Kajaaninkadun toimipisteessä; unkarilaista alkuperää ollutta konseptia uudistettiin kesällä 2017 ja Suomen pakopelit kävi testaamassa uuteen uskoon muokatun pelin lähes tuoreeltaan.

Exit Oulu – Suomen pakopelit

Exit Oulun Kajaaninkadun toimipisteen sisäänkäynti. Kuva: Suomen pakopelit

Omalaatuinen professori Ykskivi on rakentanut uuden keksinnön. Nyt olisi äärimmäisen tärkeää saada se toimimaan. Valitettavasti arvon professori ei muista miten se tapahtuu! Pystyttekö te auttamaan professori-parkaa?

Professorin arvoitus

Exit Oulu


Tehtävät ja haasteet

Huoneessa oli runsaasti erilaisia tehtävätyyppejä, joista erityisesti mainittakoon yhteistyötehtävät. Pelissä oli useampi hetki, kun ryhmältä vaadittiin joko keskinäistä kommunikaatiota tai yhtäaikaista toimintaa kahdessa eri paikassa. Tällaiset tehtävät ovat onnistuessaan erityisen hyviä sekä testaamaan että parantamaan ryhmätyötä ja Professorin arvoituksessa tässä onnistuttiin erinomaisesti.
Huoneen etsintätehtävät olivat niin ikään moitteettomasti toteutettuja ja piilopaikat sopivan haastavia. Lisäksi pelin loppupuolella oli yhdistelty hauskalla tavalla tuttuja esineitä ja tekniikkaa, joiden avulla päästiin viimeisen tehtävän kimppuun.

Pelin visuaalisuus

Pelitila oli sisustettu professorin työhuoneeksi ja siellä oli kaikenlaista härpäkettä ja numeroita, mutta ei kuitenkaan liiaksi. Tilassa oli nimittäin vain niukasti hämääviä tavaroita, joilla olisi saattanut olla vaikutusta pelin kulkuun ja nämäkin osoittautuivat tarpeeksi nopeasti juurikin hämäyksiksi. Tila oli käytetty tehokkaasti hyödyksi ja koko ryhmälle löytyi tarpeeksi liikkumatilaa. Erityismaininnan ansaitsee huoneessa ollut tekninen laite, joka oli pelinohjaajamme mukaan erään yrityksen työntekijän taidonnäyte. Vastaavanlaista laitetta ei ole tullut aikaisemmissa pakohuoneissa vastaan, joten se oli loistavalla tavalla erikoinen, minkä lisäksi se sopi teemaan erinomaisesti.

Professorin arvoitus -pelin rekvisiittaa. Kuva otettu yrityksen luvalla. Kuva: Suomen pakopelit

Henkilökunta

Pelinohjaajamme oli ystävällinen ja asiakaspalveluhenkinen. Olimme pyytäneet ennen pelin alkua saada aloittelijoille suunnatun, yleisen pelialustuksen, mutta tämä osuus jäi valitettavan puutteelliseksi. Itse peliohjaamisen hän hoiti kuitenkin hyvin ja osasi antaa juuri sopivat vihjeet oikeaan paikkaan.

Kommunikointi pelinohjaajan kanssa oli toteutettu huoneen yläreunassa olevan näytön avulla. Apua pyydettäessä vihje tuli joko tekstinä tai kuvana/videona ruudulle. Erityisesti videovihjeet olivat hauskoja, sillä niissä seikkaili itse professori Ykskivi, jota tehtävänämme oli auttaa.

Pelikokemus

Professorin arvoitus -pelin rekvisiittaa. Kuva otettu yrityksen luvalla. Kuva: Suomen pakopelit

Peli oli kokonaisuudessaan ehjä ja toimiva kokonaisuus – tunnelma oli hyvä ja tehtävien kulku looginen. Miinusta tulee viimeisestä koodista. Koodin selviäminen on pelaajista riippumatonta ja se kesti harmillisen kauan. Vaikka pääsimmekin ulos, koodin odottaminen laski harmillisesti pelin intensiteettiä – mikäli pelin läpipääsy olisi vain yksittäisistä sekunneista kiinni, se saattaisi kaatua juurikin viimeisen koodin odottamiseen, mikä jättäisi kovin ikävän jälkimaun peliin.

Pelissä oli sopivasti haastetta ja erityisesti yhteistyötehtävien vuoksi, se olisi varmasti erittäin toimiva peli esim. työporukoille. Mikäli ryhmä koostuu kokonaan tai valtaosin aloittelijoista, suosittelisimme ryhmäkooksi 4–5 henkilöä. Kaiken kaikkiaan peli oli ehdottomasti korkeaa keskitasoa.

Suomen pakopelien arvostelu

Suositukset
Aiempi pelikokemus: aloittelijat, kokeneet
Ryhmäkoko: aloittelijat 4–5 pelaajaa, kokeneet 3–4 pelaajaa
Pelaajatyyppi: kaveri- ja työporukoille

Suomen pakopelit testasi Exit Oulun Professorin arvoitus -pelin maksutta.

– Pauliina, Suomen pakopelit


0 kommenttia

Avaa sanainen arkkusi ja liity keskusteluun