Rikosmysteeri, Espoo

ARVOSTELU

Pakotarinat
Läkkisepänkuja 3 B 3krs.,
02650 Espoo
+358 45 216 2774
[email protected]
pakotarinat.fi

TESTIPELI
Pelipäivä: 02.03.2017
Ryhmän koko: 6 henkilöä
Suomen pakopelit: 3.00 / 5.00 tähteä

Tämä on Suomen pakopelin arvostelu Pakotarinoiden Rikosmysteeri-pelistä. Pelasimme samalla reissulla myös Merirosvolaiva-pelin, jonka arvostelun voi lukea täältä.

Pakotarinat on joulukuussa 2016 perustettu, Espoon ensimmäinen pakopeliyritys, jolla on tällä hetkellä kolme escape roomia: Merirosvolaiva, Rikosmysteeri sekä keväällä 2017 avattu Taikurin työpaja. Suomen pakopelit kävi testaamassa maaliskuun 2017 alussa yrityksen pelin Rikosmysteeri.

Pakotarinat – Suomen pakopelit

Pakotarinat aloitti toimintansa joulukuussa 2016. Kuva: Pakotarinat

Vuosi on 1952, Scotland Yard on yrittänyt pitkään saada pahamaineista rikollispomoa telkien taa. Aina hän on kuitenkin päässyt pälkähästä liian epätarkkojen todistusaineistojen takia. Nyt olette seuranneet jengin liikkeitä ja huomanneet, että yhtenä päivänä viikossa he poistuvat majapaikaltaan tunniksi muualle. Tässä on sauma lähteä etsimään tarvittavia todistusaineistoja rikollispomon kiinnisaamiseksi ja jengin lopettamiseksi!

Rikosmysteeri

Pakotarinat


Escape Room Rikosmysteeri – Suomen pakopelit

Rikosmysteeri-pelissä on kaksi eri vaikeustasoa. Kuva: Pakotarinat

Pienen tauon jälkeen ryhmämme siirtyi Rikosmysteeri-huoneeseen. Tässä pelissä pystyi valitsemaan keskivaikean ja vaikean version välillä – ryhmämme päätti tietysti tarttua huoneen vaikeampaan versioon. Rikosmysteeri oli niin ikään yksityiskohtaisesti sisustettu, joskin se ei päässyt aivan samalle tasolle Merirosvolaiva-pelin kanssa.

Yksityiskohtia ja ”pikkukrääsää” oli jopa hieman liioitellun paljon ja huoneista toiseen siirtyminen oli mielikuvituksetonta. Pelissä oli kuitenkin jälleen monipuolisesti hyödynnetty toiminnallisuutta ja aivopähkinöitä, joskin hieman perinteisemmin keinoin kuin Merirosvoissa. Pelin rakenne oli hieman sekava, mikä johti siihen, ettei yhdelläkään ryhmämme jäsenistä ollut pelin päätyttyä selvää kuvaa siitä, miten peli oikeastaan eteni ja mikä tehtävä johti minnekin.


Ryhmämme jäsenet olivat aiemminkin pelanneet pelejä, joissa oli vaikeusasteet, mutta Rikosmysteeri-pelissä vaikeustasojen toteutus oli meille uudenlainen. Sen sijaan, että pelaajien käytössä olisi ollut enemmän vihjeitä, tasot oli rakennettu niin sanotusti pelin sisään. Tämä tarkoittaa sitä, että kolmessa kohdassa saimme ratkaistavaksemme lisätehtävän, joka olisi jäänyt helpommassa versiossa kokonaan pois. Tällainen ratkaisu on erittäin toimiva ja varmasti vähemmän kokeneiden pelaajien mieleen.

Kokonaisuutena Rikosmysteeri on vahvaa keskitasoa, josta löytyy paljon erilaista tekemistä. Peli ei yllättänyt, muttei myöskään pettänyt. Ammattitaidolla tehty huone, joka soveltunee erityisesti aloittelijoille ja jo muutaman pelin pelanneille.

Suomen pakopelien arvostelu

Suositukset
Aiempi pelikokemus: ensikertalaiset, aloittelijat
Ryhmäkoko: 4–8 pelaajaa
Pelaajatyyppi: kaveri- ja työporukoille, perheille

Suomen pakopelit testasi Pakotarinoiden Rikosmysteeri-pelin maksutta.

– Pauliina, Suomen pakopelit

0 kommenttia

Avaa sanainen arkkusi ja liity keskusteluun