Treasure (Ikaalinen)

ARVOSTELU

Lockdown
Ikaalisten kylpylän Keltainen kartano
Tuomarlanraitti
39500 Ikaalinen
+358 400 811 620
[email protected]
lockdown.fi

TESTIPELI
Pelipäivä: 03.09.2017
Ryhmän koko: 2 henkilöä
Suomen pakopelit: 3.50 / 5.00 tähteä

Lockdown on tamperelaislähtöinen pakopeliyritys, joka avasi kesäkuussa 2017 kaksi escape room -peliä Ikaalisten kylpylän yhteyteen. Kylpyläalueen Keltaisessa kartanossa sijaitsevia huoneita voi pelata 2–7 henkilön ryhmissä ja ne sopivat myös perheille. Kävimme testaamassa yrityksen Treasure-pelin.

Lockdown, Ikaalisten kylpylä – Suomen pakopelit

Lockdownin pelit sijaitsevat Ikaalisten kylpylän Keltaisessa kartanossa. Kuva: Suomen pakopelit

Eräs paikallinen pariskunta on kertonut tarinaa kylpylän alueelle piilotetusta arteesta. He eivät kuitenkaan ole paljastaneet sen tarkkaa sijaintia. Olette ryhmänne kesken päättäneet selvittää pitääkö kyseinen tarina paikkaansa. Ensimmäiset johtolangat ovat johdattaneet teidät mäen päältä löytyvän pariskunnan kesäasunnolle. Pystyykö ryhmänne löytämään tietoa aarteesta ennen kuin pariskunta palaa päiväkävelyltä?

Treasure

Lockdown, Ikaalisten kylpylä


Tehtävät ja haasteet

Treasure oli hyvin perinteinen pakopeli – monet huoneessa olevat vihjeet olivat yksiselitteisiä ja johtivat ratkaisuun, usein lukon avaamiseen, suoraviivaisesti. Peli painottui selvästi enemmän tekemiseen kuin ajatustyöhön ja tekemistä todella riittikin. Pelissä oli paljon lukkoja sekä runsaasti etsittävää, joista iso osa oli piilotettu näkyville, joten pelissä vaadittiin myös havannointikykyä. Tehtävien joukkoon mahtui myös pari ihanan lapsenomaista ja toiminnallista pulmaa, jotka saivat leveän hymyn huulille. Ajattelua ja päättelykykyä vaativat tehtävät eivät olleet monimutkaisia tai hankalia, mikä ei tosin haitannut juuri lainkaan, koska peli eteni mukavan jouheasti tekemisen määrän vuoksi.

Pelin visuaalisuus

Pelitila ei ollut erityisen säväyttävä, mutta tämä johtunee pitkälti teemavalinnasta – ”erään pariskunnan kesäasunto” on jo itsessään kovin arkinen aihe, minkä lisäksi peli näytti enemmän lastenhuoneelta kuin aikuisen pariskunnan asunnolta. Teema ja sisustus eivät siis varsinaisesti kohdanneet, mutta pelitila oli kuitenkin ajatuksella ja jokaista neliötä myöten tehty. Huomioiden, että toimipisteen ensisijainen kohderyhmä on kylpylävieraat, sisustus oli toimiva ja yhdenmukainen.


Henkilökunta

Pelinohjaajamme oli ystävällinen ja hyvin työnsä tasalla: pelin alustus oli kattava ja pelin aikana saamamme vihjeet olivat hyvin ajoitettuja sekä sopivan epäsuorasti muotoiltuja. Vihjeet saatiin huoneessa olevan television kautta, joka myös näytti jäljellä olevan ajan. Pelin jälkeen hän kävi kiireettömän oloisesti kanssamme peliä hieman läpi ja oli muutoinkin hyvin asiakaspalveluhenkinen.

Pelikokemus

Treasure oli kokonaisuutena tasainen ja viihdyttävä pakopeli, jonka viihdyttävyys perustui enemmän runsaaseen tehtävämäärään ja konkreettiseen tekemiseen kuin monimutkaisiin päättelyketjuihin. Huoneen lapsenomainen, mutta huolellinen sisustus loi leikillistä tunnelmaa ja sai pelaajan keskittymään olennaiseen eli itse peliin. Kokeneemmalle pelaajalle peli ei tarjoa yllätyksiä tai suurempaa haastetta, mutta se on epäilemättä oivallinen peli ensikertalaisille ja perheille. Tosin kokeneempikin pelaaja viihtynee huoneessa, sillä peli on hyvä kokonaisuus, joka onnistuu siinä tärkeimmässä: pelaaja unohtaa ulkomaailman hetkeksi paneutuakseen aarteenetsintään.

Suomen pakopelit testasi Lockdownin Treasure-pelin maksutta.

– Pauliina, Suomen pakopelit

0 kommenttia