Tutankhamonin hauta (Helsinki)

ARVOSTELU

GAME OVER

Mäkelänkatu 54 A,
00510 HELSINKI

TESTIPELI
Pelipäivä: 01.09.2017
Ryhmän koko: 4 henkilöä
Suomen pakopelit: 3.50 / 5.00 tähteä

GAME OVER avasi ovensa elokuussa 2017 ja täräytti kerralla kaupungin pakohuoneskeneen kuusi uutta huonetta. Teemat vaihtelevat Game of Thrones’sta SAW:n innoittamaan Maniac-huoneeseen. Yrityksen tilat sijaitsevat vilkkaalla Mäkelänkadulla Helsingin Vallillassa. Saman osoitenumeron B-rapusta löytyy Exit Room Helsingin tilat, mutta me marssimme A-rapun ovesta sisään. Päästyämme itse yrityksen tiloihin pari ryhmäläistämme päästelivät ihastuneita hämmästyksen ääniä. Muutoin tympeähkö perusharmaa toimistorakennus muuntautuu kuin taikaiskusta maltillisen steampunk-vaikutteiseksi, erittäin viihtyisäksi aulatilaksi. Meidät ottaa vastaan asiakaspäällikkö Johanna Lönnroth sekä yrityksen maskotti Maka-koira. Saatuamme arvotavarat säilöön pääsimme lyhyen alustuksen jälkeen itse asiaan eli entisen Egyptin faaraon Tutankhamonin haudan kätköihin.

GAME OVER Helsinki – Suomen pakopelit

GAME OVERin aulatilat Mäkelänkadulla. Kuva: GAME OVER

Olet päässyt pääsaliin asti. Jos avaat oven, saat selville mahtavan faaraon salaisuuden. Mutta ole varovainen! Jos olet salissa tuntia pidempään, joudut kärsimään faaraon kirouksesta lopun elämääsi…

Tutankhamonin hauta

GAME OVER Escape Rooms


Tehtävät ja haasteet

Tutankhamonin hauta on tehtäviensä puolesta hyvin moderni pakohuonepeli. Perinteisiä lukkoja oli maltillisesti, itse tehtävät osittain toiminnallisia ja tehtävien ratkaisut teknisiä. Tehtävää oli kuitenkin vähän ja huone olisi ollut ratkottavissa kolmen tai kahdenkin hengen ryhmässä ongelmitta. Parissa tehtävässä huoneeseen olisi kaivannut selkeämpää vihjettä siitä, mitä pitäisi teknisesti tehdä. Pelissä oli kuitenkin yksi tehtävä, joka jäi erityisesti ryhmämme mieleen upeana, teknisenä yksityiskohtana, jollaiseen kukaan meistä ei aikaisemmin ole törmännyt. Kuten yksi ryhmäläisemme totesi, jos kokoaisimme yksittäisten tehtävien top5-listaa, tämä päätyisi ehdottomasti siihen.

Pelin visuaalisuus

Tutankhamonin hauta, GAME OVER Helsinki – Suomen pakopelit

Tutankhamonin hauta. Kuva: GAME OVER

Pelitila oli sisustettu tyylikkäästi ja maltillisesti, jopa liiallisessa määrin. Liiallinen tyylikkyys ja siisteys aiheutti sen, että haudanomainen tunnelma jäi vaisuksi. Sisustuksen maltillisuus näkyi puolestaan siinä, että kaikki mitä huoneesta löytyi, oli tarpeellista. Emme tarkoita sitä, että huoneeseen pitäisi lisätä hämäyksiä tai tarkoituksellisesti harhaanjohtavia polkuja, mutta edes pienoinen koristelu voisi nostaa huoneen tunnelmaa. Nyt kokonaisuus jäi hieman liian kliiniseksi.

Henkilökunta

Pelikokemuksemme parasta antia oli peliämme ohjannut Johanna. Hän oli ystävällinen sekä erittäin asiakaspalveluhenkinen ja hän sai meidät tuntemaan itsemme tervetulleiksi.
Itse pelin aikana yhteys pelinohjaajaan on vähäistä, sillä GAME OVERin peleissä käytetään automatisoitua vihjejärjestelmää; huoneissa on siis pylväs, jonka sisään on rakennettu tabletti, josta pelaajat voivat itse pyytää vihjeitä tietyn ajan välein. Mikäli tabletin vihjeet eivät riitä, antaa pelinohjaaja lisävinkkejä huoneessa olevien kaiuttimien kautta. Ryhmämme joutui kertaalleen turvautumaan Johannan apuun ja hän oli tällöin tilanteemme tasalla ja osasi auttaa asiaan kuuluvalla tavalla.

Pelikokemus

Tutankhamonin hauta on toimiva kokonaisuus, jossa kaikki escape room -pelin elementit ovat kohdillaan. Tehtävät toimivat teknisesti ja olivat loogisia, sisustus ja taustamusiikki olivat teemaan sopivia. Pelin ulkopuoliset asiat ovat yrityksessä huippuluokkaa – syventämällä hieman pelin taustatarinaa, panostamalla jo alustuksessa tunnelmanluontiin sekä täydentämällä pelitilaa koristeellisemmalla ja yksityiskohtaisemmalla sisustuksella, voitaisiin päästä myös pelillisesti huipputasolle. Nyt kokonaisuus jäi valitettavan pinnalliseksi.

Suomen pakopelien arvostelu

Suositukset
Aiempi pelikokemus: ensikertalaiset, aloittelijat, kokeneet
Ryhmäkoko: ensikertalaiset/aloittelijat 3–5 pelaajaa, kokeneet 2–3 pelaajaa.
Pelaajatyyppi: kaveri- ja työporukoille, perheille

Suomen pakopelit testasi GAME OVERin Tutankhamonin hauta -pelin maksutta.

– Pauliina, Suomen pakopelit


0 kommenttia

Avaa sanainen arkkusi ja liity keskusteluun