Viiltäjä-Jack (Helsinki)

ARVOSTELU

GAME OVER

Mäkelänkatu 54 A,
00510 HELSINKI

TESTIPELI
Pelipäivä: 01.09.2017
Ryhmän koko: 4 henkilöä
Suomen pakopelit: 3.20 / 5.00 tähteä

GAME OVERin pelit avattiin yleisölle elokuussa 2017 ja täten yritys on Helsingin uusimpia pakopeliyrityksiä. Heti kuudella uudella pakohuoneella toimintansa aloittanut yritys sijaitsee Mäkelänkadulla Vallilassa. Suomen pakopelit kävi testaamassa yrityksen peleistä kaksi, Tutankhamonin haudan sekä Viiltäjä-Jackin. Ensimmäisen pelin arviomme voi lukea täältä.

Viiltäjä-Jack, GAME OVER Helsinki – Suomen pakopelit

Tehtävänä on pysäyttää Viiltäjä-Jack. Kuva: GAME OVER

Lontoo, 1888. Whitechapelissa on tapahtunut jo toinen murha saman illan aikana. Viiltäjä on iskenyt jälleen ja kadut ovat lähes tyhjät. Ihmiset ovat kauhuissaan – sinä et! Jos käsissäsi olevat vihjeet ovat oikeita, voi Viiltäjän tarina päättyä tänä iltana. Vai voiko sittenkään? Kaikki on sinusta kiinni…

Viiltäjä-Jack

GAME OVER Escape Rooms


Tehtävät ja haasteet

Kuten Tutankhamonin hauta, myös Viiltäjä-Jack oli moderni pakohuonepeli, jossa oli käytetty niukasti perinteisiä lukkoja ja jonka tehtävät olivat pääosin toiminnallisia. Tehtävien ratkaisua seuranneet tekniset yksityiskohdat olivat paikoitellen vaikuttavia, mutta itse tehtävät olivat omituisia. Toisin sanoen huoneessa oli niukasti, jos ollenkaan, viittauksia siihen, miten tehtävät pitäisi ratkaista. Oikeaan ratkaisuun päädyttiin siis muut, tyypillisemmät vaihtoehdot poissulkemalla, jos silloinkaan. Tämän lisäksi yhden tehtävän ratkaisu olisi ollut ilman englanninkielentaitoa hankala pääteltävä. Meille tämä ei ollut mikään ongelma, mutta tuntui pieneltä tyylivirheeltä. Lisäksi aivan lopussa, pienestä teknisestä viasta johtuen, yleensä viimeisen tehtävän ratkaisua seuraava ilon tunne jäi meiltä tällä kertaa kokematta.

Pelin visuaalisuus

Tutankhamonin hauta, GAME OVER Helsinki – Suomen pakopelit

Huoneen sisustusta. Kuva: GAME OVER

Pelitila oli sisustettu samalla maltilla kuin yrityksen muutkin huoneet, mutta Viiltäjä-Jackin tapauksessa huoneen tyhjyys sopi hyvin tunnelmaan. Huoneeseen oli saatu luotua hyvin tyhjien katujen tunnelmaa, jota taustalla pyörivä äänimaisema tuki mainiosti. Pelin taitekohdassa tilaa oli hyödynnetty vitsikkäästi, mikä nostatti tunnelmaa.

Henkilökunta

Peliämme ohjannut yrityksen asiakaspäällikkö Johanna Lönnroth oli jälleen kerran pelimme kohokohta. Hänellä on erinomainen taito saada asiakkaat pelitilanteen ulkopuolella tuntemaan olonsa tervetulleeksi ja arvokkaaksi. Ainoa kohta, johon olisimme kaivanneet hieman lisäpanostusta oli pelinalustus. Nyt astuimme huoneen ovesta sisään ja aivan viime hetkillä peräämme huikataan, että tehtävänämme on muuten pysäyttää Viiltäjä-Jack. Panostamalla hieman enemmän taustatarinan ja tehtävän kertomiseen voisi pelin alun tunnelmaa nostaa merkittävästi.

GAME OVERin peleissä käytetään automatisoitua vihjejärjestelmää eli jokaisesta huoneesta löytyy pylväs, jonka sisään on rakennettu tabletti, josta pelaajat voivat itse pyytää vihjeitä ennalta määrätyn ajan välein. Mikäli tabletin vihjeet eivät riitä, antaa pelinohjaaja lisävinkkejä huoneessa olevien kaiuttimien kautta. Jouduimme turvautumaan kahteen otteeseen tabletin sijasta Johannan apuun ja hän hoitikin työnsä moitteetta.

Pelikokemus

Viiltäjä-Jack on kokonaisuutena oikein kelvollinen pakopeli. Viimeisen tehtävän toimiessa teknisesti moitteettomasti, loppuratkaisu on ainutlaatuinen ja taatusti viihdyttävä. Pelin tunnelmassa ja hyvän flow’n saavuttamisessa on vielä hieman hiomista, joka olisi korjattavissa parilla huoneen sisäisellä vihjauksella sekä tunnelmallisella alustuksella. Katsomme näitä puutteita ja kauneusvirheitä kuitenkin osittain läpi sormien, sillä pelien ulkopuoliset asiat on hoidettu yrityksessä suorastaan täydellisesti.

Suomen pakopelien arvostelu

Suositukset
Aiempi pelikokemus: aloittelijat, kokeneet
Ryhmäkoko: aloittelijat 3–4 pelaajaa, kokeneet 2–3 pelaajaa
Pelaajatyyppi: kaveri- ja työporukat, isoille ryhmille

Suomen pakopelit testasi GAME OVERin Viiltäjä-Jack-pelin maksutta.

– Pauliina, Suomen pakopelit


0 kommenttia

Avaa sanainen arkkusi ja liity keskusteluun