ESITTELYSSÄ

Escape Room Imatra | Imatra
Esittelyssä Escape Room Imatra – Suomen pakopelit

Imatra on Suomen tuorein pakopelikaupunki, sillä se sai ensimmäisen pakohuonepelinsä, Sherlockin koston, joulukuun 2016 alussa. Suomen pakopelit haastatteli yrityksen perustajaa Sami Rasimusta.

Mistä lähti ajatus perustaa escape room –yritys?
Ajatus syntyi keväällä 2016, kun katselin Imatran keskustassa tyhjänä olevia, masentavan näköisiä liiketiloja. Mietin, että jotakin toimintaa niihin olisi saatava ja mieleeni tuli tv-sarjan ”Rillit huurussa” jakso, jossa hahmot menivät tosielämän pakohuoneeseen. Aloin selvittämään asiaa ja huomasin, että Suomestakin löytyy jo useita pakohuoneita. Kävin kokeilemassa paria huonetta ja ihastuin konseptiin. Totesin, että kyllä minä saan rakennettua uskottavan ja toimivan Escape Roomin. Minulla oli jo ennestään toiminimi, joten yritystoiminnan aloittamisen kynnys oli sen vuoksi hyvin pieni.

Mikä on oma kokemuksesi pakohuonepelien pelaajana?
Olen innokas pelaamaan muiden rakentamia huoneita. On hauskaa haastaa oma havainnointi- ja päättelykyky ja nähdä muiden luomat hienot ja yllättävät puitteet. Nykyisin vain työt, koti ja muut harrastukset vievät niin paljon aikaa, ettei usein ehdi kauemmas pelaamaan ja lähimmät pakohuoneet on jo käyty. Jos lähden johonkin reissuun kotimaassa tai ulkomaille, niin tarkastan kyllä kohteen pakohuonetarjonnan.


Vajaan 28 000 asukkaan Imatra on yksi Suomen pienimpiä pakopelikaupunkeja. Mikä sai rakentamaan pakopelihuoneen juuri Imatralle?
Olen asunut lähes koko ikäni Imatralla ja viihtynyt kaupungissa hyvin. Paikan valinta oli siis puhtaasti kotiseuturakkauskysymys. Kaupungista löytyy ihan keskeisiltäkin paikoilta autioita toimitiloja, joita saa käyttöön sellaiseen hintaan, ettei taloudellinen riski uudenlaisen toiminnan aloittamiseen nouse liian suureksi. Markkinat tällaiselle toiminnalle Imatralla ovat hyvin rajalliset, mutta uskon ja toivon, että pystyn pyörittämään toimintaa kannattavasti. Yritän mainostaa myös turisteille, että Imatralta löytyy tällainenkin ajanviettotapa.

Toimintaa on nyt takana pari kuukautta. Miten imatralaiset ovat ottaneet uuden vapaa-ajanvietteen vastaan?
Imatralaiset ovat ottaneet pakohuoneen vastaan erinomaisen innokkaasti. Asiakkaamme ovat olleet pääsääntöisesti ensikertalaisia ja lähes poikkeuksetta pelin jälkeen kysytään, milloin pääsee pelaamaan uudelleen. Toki osa paikallisista on ehtinyt käymään pakohuoneissa muualla ja heiltäkin saatu palaute on ollut kiittävää. Onnistuimme luomaan ensiyrittämällä oikein kilpailukykyisen Escape Roomin.

Sisältääkö peli kieleen liittyviä tehtäviä vai voiko sitä pelata millä kielellä tahansa? Entä millä kielillä onnistuu ryhmän palveleminen?
Peli on suunniteltu mahdollisimman kieli- ja kulttuurivapaaksi. Jos osaa lukea yksinkertaisia ohjeita suomeksi tai englanniksi, niin huoneessa pärjää. Palvelemme suomen ja englannin kielellä. Internetsivut löytyvät myös venäjäksi.


Escape Room Imatralla on tällä hetkellä yksi pakopeli, Sherlockin kosto, mutta toinen huone on ilmeisesti jo suunnitteilla. Mitä voit kertoa tuosta toisesta huoneesta?
Toinen huone on suunnitteilla ja siitä tulee erittäin cool. Perehdyin Suomen pakohuonetarjontaan ja löysin parikymmentä erilaista pakohuonetyyppiä, mutta me teemme jotain hieman uudenlaista. Uuden huoneen rakennus on meneillään, mutta avauspäivää ei ole vielä lyöty lukkoon. Olen myös suunnitellut ensimmäiseen huoneeseen jatkotarinan, jossa hyödynnetään samaa huonetta, mutta pulmat ovat täysin uusia. En ole huomannut, että tällaista olisi tehty vielä missään aiemmin. Tämä jatkotarina avataan maaliskuun alussa.

Suomen pakopelit toivottaa Samille ja Escape Room Imatralle onnea ja menestystä liiketoimintaan!

Haluatko tietää lisää?

Haluatko tietää lisää?

EDIT 4.4.2017: Escape Room Imatran toinen pakohuonepeli, Sherlockin koston jatkotarina Deja Vu on avattu 1.3.2017.

EDIT 20.11.2017: Escape Room Imatra on avannut kolmannen pelinsä Klubihuijaus 1.5.2017.

EDIT 7.3.2018: Escape Room Imatra on avannut neljännen pelinsä, Arielin apurit, 24.1.2018 Imatran kylpylään.

AIHEESTA LISÄÄ

– Pauliina, Suomen pakopelit

0 kommenttia

Avaa sanainen arkkusi ja liity keskusteluun