ESITTELYSSÄ

Jyväskylä | Mysteeri, WayOut

EDIT 15.03.2018: Artikkelia on päivitetty ja tarkennettu molempien yritysten osalta.

Jyväskylä on Suomen viides pakopelikaupunki, sillä WayOut avasi paikkakunnan ensimmäisen pakohuonepelin jo helmikuussa 2015. Kaupunkiin saatiin jo samana vuonna toinen pakopeliyritys, kun tällä hetkellä Suomen laajimmalle levinnyt pakopeliyritys Mysteeri avasi ensimmäisen toimipisteensä Jyväskylään. Jyväskylässä on tällä hetkellä kuusi erilaista pakohuonepeliä.

WayOut

Jyväskylän ja WayOutin ensimmäinen pakopelihuone, The Lobotomy Lab, avattiin 13.2.2015. Yrityksen toinen pakohuonepeli, Detective Office, avattiin saman vuoden toukokuussa ja se nousi vähitellen yrityksen toistaiseksi suosituimmaksi peliksi. The Lobotomy lab suljettiin syyskuussa 2015 ja tilalle rakennettiin The Experiment, jota pelattiin Puistokadun toimipisteessä 10/2015–10/2016 välillä.

Wayoutilla on tällä hetkellä Jyväskylässä kolme erilaista pakohuonepeliä. Näistä vanhin, Prison Break, avattiin uuteen toimipisteeseen Kalevankadulle 1.7.2016. Paparazzi rakennettin The Experiment -pelin tilalle Puistokatu 4:ään ja se avattiin 11.11.2017. Yrityksen Jyväskylän uusin pakohuonepeli on Hangover, joka rakennettiin 5.3.2017 suljetun Detective officen tilalle. Hangoverin ensimmäiset pelit pelattiin 17.4.2017.

WayOutilla on pelejä myös Hyvinkäällä ja Tampereella.

Haluatko tietää lisää?

Haluatko tietää lisää?

Mysteeri

Mysteerin ensimmäinen toimipiste avattiin maaliskuussa 2015 osoitteeseen Onkapannu 4. Yrityksen ensimmäinen peli oli Siirin piina ja lokakuussa samaan toimipisteeseen avattiin yrityksen ensimmäinen tuplahuone, Vaara Kompassilla. Yritys muutti nykyisiin Jyväskylän tiloihinsa Kauppakatu 29:een helmikuussa 2016. Muuton yhteydessä suljettiin sekä Siirin piina että Vaara Kompassilla ja uuteen toimipisteeseen avattiin uutena tuplahuoneena Jyväskylän urheilumuseo 12.2.2016 sekä maaliskuussa mysteerihuone Kuolema koroissa.

Mysteerillä on tällä hetkellä Jyväskylässä kolme erilaista pakohuonepeliä, joista vanhin, Wihtorin Wintti, avattiin 12.8.2016. Jyväskylän urheilumuseo suljettiin tammikuussa 2017 ja tilalle avattiin vielä samassa kuussa Kuopion toimipisteestä tuttu Sofian mieli. Kuolema koroissa suljettiin puolestaan kesäkuussa ja tilalle avattiin heinäkuussa 2017 Suomen Helmi.

Mysteerillä on pelejä myös Kuopiossa, Oulussa, Porissa, Tampereella ja Turussa, minkä lisäksi yritys on suunnitellut pelejä Helsinkiin, Keuruulle ja Lappeenrantaan.

Haluatko tietää lisää?

Haluatko tietää lisää?

0 kommenttia

Avaa sanainen arkkusi ja liity keskusteluun