ESITTELYSSÄ

Escape Room Kuusamo | Kuusamo

Kuusamon ainoa pakopeliyritys on vuoden 2017 alussa perustettu Escape Room Kuusamo, jolla on tällä hetkellä yksi escape room -peli. Suomen pakopelit tavoitti yrityksen perustajan, Kaarlo Koivurannan pientä haastattelua varten.

Kuusamo on sai ensimmäiset pakopelinsä, kun Escape Room Kuusamo aloittaa toimintansa helmikuun puolivälissä. Mistä lähti ajatus perustaa pakopeliyritys Kuusamoon?
Harrastuksiini on kuulunut mm. sanaristikoiden täyttäminen, pulmapelien ratkominen, nettishakki ja golf. Näissä lajeissa onnistuminen tuottaa mielihyvää ja epäonnistumisen jälkeen täytyy hammastapurren palata petraamaan.
Sitten, kun sattumalta kokeilin escaperoomia, niin pelimuoto natsasi minulle täysin. Kiinnostus kasvoi ja olen sitten kierrellyt pelailemassa muissakin huoneissa. Heräsi myös halu kokeilla, millaisen omintakeisen pelin voisin itse rakentaa.

Escape Room Kuusamo – Suomen pakopelit

Escape Room Kuusamo avattiin helmikuussa 2017.


Millä mielellä Escape Room Kuusamon avajaisia vietettiin? Odottivatko lähialueiden asukkaat uutta vapaa-ajanviettä jo innoissaan?
Nyt, kun pelihuone rakentamisen on pitkän suunnitttelu- ja kehittelytyön jälkeen valmistunut, vastaanotto on ollut kiinnostunutta ja innostunuttakin.

Pakopeliyrittäjien joukkoon mahtuu niin kasvatustieteilijöitä, sisustussuunnittelijoita kuin teatterilavastajiakin. Mitä voitte kertoa Escape room Kuusamon taustajoukoista?
Itselläni on tekninen, insinöörikoulutus. Sijainti ratkaisi, minne toimitila rakennettiin. Tarjolla ei ollut sopivan kokoista tilaa, joten oli sellainen oli rakennettava valmiina olleeseen suurempaan tilaan. Etuna tästä oli se, että tilat valmistuivat heti aluksi escape room -yritykselle ja vieläpä itse huone on teeman mukaisesti rakennettu varta vasten riistanvartijan tuvaksi.

Maantieteellisesti Escape Room Kuusamo iskee yhteen Suomen ”pakopelityhjiöistä”, sillä lähimmät escape roomit ovat parin sadan kilometrin päässä Rovaniemellä, Oulussa ja Kajaanissa. Lisäksi Kuusamo on noin 16 000 asukkaallaan yksi Suomen pienimmistä pakopelikaupungeista. Miten uskotte, että potentiaaliset pakenijat löytävät tiensä Kuusamoon?
Kuusamo on toki pieni, mutta piskuinen. Silti Kuusamossa toimii jo nykyisin n. 40 erilaista ohjelmapalvelua tarjoavaa yritystä. Escape Room Kuusamo täydentää tätä tarjontaa pakopelillä.


Escape Room Kadonnut Riistanvartija – Escape Games Finland

Kadonnut Riistanvartija on yrityksen ensimmäinen ja vielä toistaiseksi ainoa pakohuonepeli. Kuva: Escape Room Kuusamo

Escape Room Kuusamon ensimmäinen pakopelihuone on nimeltään Kadonnut riistanvartija. Mitä voitte kertoa huoneesta?
Ensimmäiset ajanvarauksen suorittaneet asiakkaat pelasivat peliä 16. 2. Pelihuone on rakennettu riistanvartijan tuvaksi ja sisustus on sen mukaista. Aihepiiri tehtäviin löytyy Kuusamon luonnosta ja paikalliskulttuurista. Koepelaajien kokemuksia on hyödynnetty pelin suunnittelussa ja tehtävien kehittämisessä, mutta vaikeusasteikkoon en pysty vielä tekemään merkintää. Ehkä keskivaikea.

Onko mahdollista, että Kuusamoon tulisi tulevaisuudessa enemmänkin pakopelihuoneita?
Kyllä tämä on mahdollista. Lisäksi, koska tilat on suunniteltu escape room -yritykselle, sekä nykyisen pelin kehittäminen että aivan uuden teeman rakentaminen onnistuu.

Sisältävätkö pelinne kieleen liittyviä tehtäviä vai voiko niitä pelata millä kielellä tahansa? Entä millä kielillä onnistuu ryhmän palveleminen?
Venäjä ei oikein itsellä taitu, mutta englannikielinen versio on odottamassa jo aivan ”ryijyn alla”. Pelistä on kuitenkin tulossa myös venäjänkielinen versio, kunhan ensin on saatu ajettua sisään suomen- ja englanninkielinen versio. Pelisuunnittelussa on pyritty siihen , että tehtävät ja vihjeet eivät olisi kielestä riippuvaisia. Vihjeitä kehitetään tähän suuntaan vielä nyt, kun pelaaminen on alkanut.

Haluatko tietää lisää?

Haluatko tietää lisää?


0 kommenttia

Avaa sanainen arkkusi ja liity keskusteluun