Esittelyssä

Kotka | KV Games

KV Games on Kotkassa sijaitseva, kaupungin ainoa pakopeliyritys, jonka ensimmäinen pakopeli, Viides elementti -elokuvaan pohjautuva Pyramidin arvoitus, avattiin virallisesti elokuussa 2017. Tällä hetkellä yrityksellä on neljä erilaista pakopeliä, minkä lisäksi tiloissa voi myös pelata laserpeliä tai Suomessa vielä harvinaista raivohuonetta. Suomen pakopelit haastatteli yrityksen perustajaa, Samuel Sterlingiä.

KV Games, Kotka – Suomen pakopelit

KV Games toimii Kotkan Varaston tiloissa Sorvaajankadulla. Kuva: KV Games

KV Gamesin pelit sijaitsevat samoissa tiloissa Kotkan Varasto Oy:n kanssa – tämä ei ole sattumaa, vaan kyseessä on pohjimmiltaan yksi ja sama Sterlingin johtama yritys. Yrityksellä on käytössään runsaasti neliöitä, mikä saikin Sterlingiä pohtimaan, mihin kaikkeen tilaa voisikaan käyttää.

– Päätin jo vuosia sitten muuttaa elämäni iloiseksi, hauskaksi ja luovaksi. Idea pakohuoneiden rakentamisesta tuli juteltuani tuttavan kanssa ja sitten lähdettiin vain tekemään, Sterling kertoo.


KV Gamesin taustajoukoissa on muun muassa henkilöstöjohtamisen ammattilaisia, Sterlingillä on puolestaan takana jo 20 vuoden kokemus kansainvälisenä logistiikkayrittäjänä, minkä lisäksi hänellä on kokemusta ravintoloiden ja talojen sisustamisesta. Kotkan pakopelit on suunniteltu ja rakennettu alusta asti omin voimin. Alun perin pelejä oli suunnittelemassa ja toteuttamassa viiden henkilön ryhmä, mutta nyt ydinjoukko on kaventunut.

– Käytämme rakentamisessa kuitenkin eri alojen osaajia pelien pelattavuuden takaamiseksi.

Sterlingin mukaan olennainen osa hyvää pakohuonetta on aitous – tunne siitä, että ollaan toisessa ajassa ja paikassa.

– Huonekalut eivät ole muovia tai uustuotantoa, jos pelin luonne sitä vaatii. Antiikki on aina ollut lähellä sydäntäni niin työssä kuin vapaa-ajallakin ja siksi tarvittavan rekvisiitan hankkiminen on ollut helppoa.

Escape Room Noidan talo – Suomen pakopelit

Noidan talo on toinen yrityksen perinteisemmistä pakohuonepeleistä. Kuva: KV Games

KV Gamesillä on tällä hetkellä pelata neljä erilaista pakohuonepeliä: Noidan talo, Pimeys, Pyramidin arvoitus ja Roope-sedän perintö. Näistä Noidan talo ja Pyramidin arvoitus ovat tyypillisiä pakohuonepelejä, joita pelataan 2–5 henkilön ryhmissä. Roope-sedän perintö on puolestaan suunniteltu isommalle, 6–12 hengen ryhmälle, kun taas Pimeys-peliä pelataan yksin.

– Peleistä löytyy perinteisiä lukkoja ja avaimia, mutta myös tekniikkaa on mukana. Olemme saaneet peleistä ja asiakaspalvelusta loistavaa palautetta, mikä on yllättänyt meidät täysin. Meillä on käynyt muutama pakopeliharrastajakin ja heidän palautteensa on antanut meille erittäin hyvän kuvan siitä, missä mennään.


Kv Gamesillä ei kuitenkaan tuudittauduta peleistä saatuun positiiviseen palautteeseen, päinvastoin yrityksellä runsaasti tulevaisuudensuunnitelmia.

– Tällä hetkellä rakennamme uusia nettisivuja, jotka toimisivat paremmin myös mobiilissa. Lisäksi tavoitteenamme on kääntää pelimme englanniksi ja venäjäksi. Kaikkia suunnitelmia on kuitenkin hankala listata, koska olemme vasta alkumetreillä, mutta tavoitteena on kasvattaa palveluita ja tarjontaa. Huoneita tehdään varmasti lisää, päivitetään ja vaihdetaan. Lisäksi teemme ainakin ulkoilmapakopelejä ja kenties muutamia muitakin juttuja, jotka sopivat pakopelikonseptiin.

Escape Room Pimeys – Suomen pakopelit

Pimeys saa tulikasteensa lauantaina 10.3.2018. Tyypillisestä pakopelistä poiketen peliä pelataan yksin. Kuva: KV Games

Yrityksen tiloissa on nyt jo mahdollista järjestää erilaisia kokouksia ja tapahtumia, sillä yrityksellä on kolme neuvottelutilaa erilaisia tapahtumia varten. Tarjonnassa on huomioitu myös lapset: KV Gamesillä voidaan järjestää lasten synttärit neljällä eri teemalla joko pitopalvelulla tai ilman. Menuita on kaksi erilaista.

– Olemme kiitollisia siitä, mitä teemme ja nautimme tästä kaikesta suunnattomasti! Sterling päättää.

Suomen pakopelit toivottaa KV Gamesille onnea ja menestystä!

Haluatko tietää lisää?

Haluatko tietää lisää?

0 kommenttia

Avaa sanainen arkkusi ja liity keskusteluun