ESITTELYSSÄ

MAARIANHAMINA (3)

Ensimmäisenä Suomen pakopelikaupungeista vuoroon pääsee eteläisin kaupunki eli Maarianhamina. Maarianhaminassa toimii tällä hetkellä kaksi escape room -yritystä, Escape Room Åland sekä Lost Inn.

Escape Room School of Sherlock
Escape Room Deep Forest

Escape Room Ålandilla on kaksi huonetta Maarianhamissa: School of Sherlock ja Deep Forest. Yrityksen ideologian mukaan pakopelit ovat muutakin kuin pelkkiä avainten etsimistä ja löytämistä, minkä vuoksi huoneissa on panostettu erityisesti mekaanisuuteen. Huoneet on suunniteltu myös siten, ettei tehtävien ratkaisemiseksi tarvita kielitaitoa.

Lost Inn on Sam ja Joakim Fagerholmin perustama yritys, joka on toiminut Maarianhaminassa jo reilun vuoden ajan. Yrityksen kaksi ensimmäistä huonetta Doctor prescribes ja Ålatraz Prison keräsivät pelkästään ylistäviä arvosteluja Facebookissa ja Tripadvisorissa. Vuoden vaihteessa molemmat huoneet suljettiin ja yrityksen uusin huone Shippinn’ avattiin tammikuun alussa 2017. Yrityksen tiloihin ollaan rakentamassa toistakin huonetta, jonka teema ja nimi ovat vielä toistaiseksi salaisuuksia. Huone avautunee kevään 2017 aikana.

Escape Room Shippinn'

Yritykset Maarianhaminassa