esittelyssä

Helsinki | Solid Escape Room

Suomen pakopelit esittelee elokuussa 2017 Helsingin Käpylään avatun pakopeliyrityksen Solid escape room. Yrityksellä on kaksi pakohuonepeliä Henkien mätkimä ja Pelinaisen painajaiset, joita voi pelata 2–5 henkilön ryhmissä suomeksi tai englanniksi. Suomen pakopelit haastatteli yrityksen perustajaa, Mikko Pulsaa.

Solid Escape Room – Suomen pakopelit

Solid Escape Room avattiin elokuussa 2017. Kuva: Solid Escape Room

Kuten moni muukin pakopeliyritys, myös Solid Escape Room sai alkunsa perustajiensa peli-innosta. Pulsa kertoo, että yrityksen taustajoukolla on kymmenien vuosien monipuolinen pelikokemus hieman urheilullisemmasta hengestä lautapelien kautta videopeleihin ja jo muutaman yhdessä pelatun escape room -pelin jälkeen alkoi ajatus omista huoneista muhista päässä. Pian harrastelupohjalta alkanut rakentelu muuttuikin ammatillisemmaksi ja perustajilla on Pulsan mukaan vahva näkemys siitä, millainen on hyvä pakohuonepeli.


– Meillä ehdottomassa keskiössä ovat arvoituksien monipuolisuus, hauskuus, haasteellisuus sekä tarinaan kietoutuminen ja se, että tekemisen määrä on suuri, Pulsa kuvailee yrityksen huoneita.
– Meidän tavoitteenamme ei ole ollut yrittää keksiä pakohuonepelejä uudelleen, vaan tehdä huoneemme erittäin hyvin.
Näiden ajatusten pohjalta rakentuivat siis yrityksen molemmat escape room -pelit Henkien mätkimä ja Pelinaisen painajaiset. Huoneiden rakentamisessa on huomioitu erityisesti tarinallisuus, jotta pelien tehtävät ja arvoitukset sopisivat teemaan mahdollisimman hyvin. Myös elektroniikkaa on hyödynnetty tukemaan pelin kokonaisuutta. Tarinallisuudesta johtuen peleissä on myös kielellisiä tehtäviä – tällä hetkellä molempia pelejä voi pelata joko suomeksi tai englanniksi.

Escape Room Pelinaisen painajaiset – Suomen pakopelit

Pelinaisen painajaiset on yrityksen synkempi pakohuone. Kuva: Solid Escape Room

Vaikka huoneiden perusperiaatteet ovat samat, ne ovat yksityiskohdiltaan itsenäisempiä.
– Halusimme tehdä kahdesta huoneestamme mahdollisimman erilaiset, Pulsa kertoo.
Pelinaisen painajaiset on tunnelmaltaan ja teemaltaan jossain määrin pelottava, mistä johtuu myös ikäraja K-15. Henkien mätkimän raikkaan leppoisaa tunnelmaa puolestaan on moni kokenut pelaaja kuvaillut pakopelien maailmassa virkistäväksi vaihteluksi.

Pulsa arvioi molempien huoneiden olevan kohtalaisen haastavia. Vain noin 10% pelaajista on läpäissyt huoneet ilman ainuttakaan vihjettä.
– Toisaalta vinkkien määrän suhteen meillä ei ole rajoituksia, mikä nostaa läpäisyprosenttia vasta-alkajien keskuudessa, Pulsa arvioi ja jatkaa, että pelien haasteellisuudesta huolimatta, yrityksessä halutaan pitää rento meininki. Tämä näkyy muun muassa siinä, ettei pelaajia kirjaimellisesti lukita huoneeseen, vaan he voivat halutessaan jopa poistua huoneesta hetkeksi; yritykselle on tärkeää, etteivät pelaajat tunne oloaan pelin aikana liian ahdistuneeksi.

Helsingin pakopelitarjonta laajentuu edelleen tasaista tahtia ja kaupungissa voi tällä hetkellä pelata yli 80 erilaista peliä. Solid Escape Room ei yritäkään lähteä haastamaan suuria pakopelikeskuksia vaan keskittyy ydintekemiseen eli itse peleihin. Pulsa uskookin pelaajien arvostavan juuri yrityksen huoneiden pelillisyyttä ja haasteellisuutta.
– Erotumme joukosta myös hinnoillamme, jotka ovat varsin edulliset.


Solid Escape Room on toiminut Käpylän juna-aseman läheisyydessä elokuun lopusta alkaen. Pulsan mukaan pakohuoneet on otettu Helsingin laajassa tarjonnassa hyvin vastaan.
– Käytimme paljon aikaa ja vaivaa luodaksemme peleihin hyvän tasapainon. Ensikertalaisilla on ainakin muutaman pelinvalvojan vinkin avulla todellinen mahdollisuus selvittää ne, mutta myös kokeneemmat pelaajat saavat huoneista täyden haasteen. Olemmekin saaneet paljon positiivista palautetta sekä vasta-alkajilta että pakohuonekonkareilta, Pulsa kertoo.
Hyvästä palautteesta huolimatta yrityksessä ei jäädä toimettomiksi.
– Kolmannen huoneen suunnittelu on kohtalaisen hyvällä mallilla ja rakentaminenkin aloitettu. Peli liikkuu historian eri aikakausilla, mutta virallista nimeä sillä ei vielä ole, Pulsa paljastaa.

Suomen pakopelit toivottaa Solid Escape Roomille onnea ja menestystä!

Haluatko tietää lisää?

Haluatko tietää lisää?

0 kommenttia