Uutisia pakopeleistä

maaliskuu 2018

Klikkaa kuva suuremmaksi tai siirry suoraan blogitekstiin.

Pakopelisanomat, maaliskuu 2018

Muutoksia Suomen pakopeleissä maaliskuussa 2018

Maaliskuu 2018 tarjosi kahden uuden pakopelipaikkakunnan viralliset avajaiset, aivan pimeitä huoneita (kirjaimellisesti) sekä ilouutisia maatilapakopelien ystäville. Kaiken kaikkiaan muutoksia tapahtui yhteensä 15 kaupungissa – pelejä suljettiin yhteensä neljä Iisalmessa, Kouvolassa ja Turussa, uusia pelejä avattiin puolestaan yhteensä 14 kahdeksalle eri paikkakunnalle. Lisäksi maaliskuussa on ilmoitettu tulevista tai rakenteilla olevista peleistä, joten huhti- ja toukokuussa avataan ainakin yhdeksän uutta peliä, minkä lisäksi Helsingissä ja Pyhä-tunturilla voi pelata huhtikuussa pop up -pakohuonepeliä. Tässä kirjoituksessa käydään läpi kaikki maaliskuun muutokset ja uutiset kaupungeittain.

Klikkaa kaupungin nimeä siirtyäksesi suoraan kaupunkikohtaisiin muutoksiin.

Helsinki

Helsingin suurimmat ja monipuolisimmat uutiset tarjoili InsideOut, joka lanseerasi maaliskuussa yhteensä neljä liikuteltavaa pakopeliä. Ikäministeriö – ikäkellon tapaus on yrityksen ensimmäinen lapsille suunnattu peli ja sitä voidaan pelata 5–15 pelaajaa kerrallaan. Peli soveltuu yli 7-vuotiaille ja se tuodaan asiakkaan toivomaan tilaan. Yrityksen muut liikuteltavat pakopelit ovat aikuisille suunnattuja ja niitä on kolme erilaista: Mr. Bear’s Afterparty soveltuu enintään viiden henkilön ryhmälle (kesto 20–30 minuuttia), Case of the Five Star Hotel soveltuu 20–60 henkilölle (kesto kaksi tuntia) ja peleistä suurin, Destination unknown, voidaan järjestää jopa 500 pelaajalle kerrallaan. Tämän lisäksi yritys julkisti 26.3. avaavansa kaksi uutta pakohuonepeliä hotelli Katajanokalle. Lisäksi yrityksen suunnittelema peli Veikkauksen henkilökunnalle otettiin käyttöön maaliskuun lopussa.

aMazed ilmoitti maaliskuussa avaavansa huhtikuun 16. päivä uuden pelin Kampin toimipisteeseensä. Blackout on avautuessaan yrityksen kymmenes peli ja Suomen kolmas täysin pimeässä huoneessa pelattava pakopeli. (KV Games ja Run Out Tampere ehtivät täpärästi ensin. Lisätietoa tämän kirjoituksen Kotka– ja Tampere-osioissa.)

Escape Room Helsinki ilmoitti maaliskuussa sulkevansa Joulupukin avain -pelin toistaiseksi ja avaavansa tilalle Aarresaaren lintu -pelin. Kuten Joulupukin avainta, myös Aarresaaren lintu -peli soveltuu aikuisen seurassa jopa 6-vuotiaille. Joulupukin avain peli avataan jälleen joulusesongin aikaan, jolloin puolestaan nyt avattu Aarresaaren lintu poistuu pelivalikoimasta.

Exit Room Helsingin suosittu Escape the Bar -arvoitustapahtuma jatkuu kevään 2018 aikana. Tämän kevään ensimmäinen tapahtuma järjestettiin 15.3. ja yritys lupailee lisätapahtumia huhtikuulle. Yritys hakee parhaillaan myös lisätyövoimaa, lisätietoa voi lukea täältä.

Helsingin yliopiston kognitiotieteen opiskelijoiden ainejärjestö Intelligenzia järjestää 4.4.2018 Uuden ylioppilastalon Alina-salissa pop up -pakohuonepelin nimeltä Mielen vanki. Tapahtumasta kiinnostuneille on kuitenkin luvassa huonoja uutisia: kaikki pelipaikat varattiin täyteen kahdessa(!) minuutissa.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Iisalmi

Kaupungin ainoa pakohuonepeli, Lutherin pakohuone, on suljettu viikolla 10. Iisalmen seurakunnan rakentamassa pelissä kävi yli 400 pelaajaa ja seurakunnan edustajan mukaan, enempää kävijöitä heille ei olisi mahtunutkaan. Suosio yllätti tekijät positiivisesti ja he ovatkin jo suunnittelemassa uutta peliä. Pelin mahdollisesta valmistumisajankohdasta ei ole tässä vaiheessa tarkempaa tietoa.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Jyväskylä

WayOut Jyväskylä julkisti 27.3., että Puistokadun toimipiste suljetaan kokonaan huhtikuussa 2018. Yritys ei kuitenkaan lopeta toimintaansa, vaan muuttaa uusiin toimitiloihin Jyväskylässä, jotka avataan yleisölle näillä näkymin toukokuussa. Uusiin tiloihin saatetaan rakentaa jopa 4–5 peliä.

Jyväskylän nykyisistä peleistä Paparazzi suljetaan pysyvästi 16.4.2018. Pelin pelanneet voivat arvostella kokemuksensa täällä.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Kajaani

Kaupungin ainoa pakopeliyritys The Great Escape on avannut uuden pakohuonepelin aiemmin suljetun Suomi 100 -pelin tilalle. Cabin in the Woods on teemalta edeltäjäänsä synkempi ja se avattiin 10.3.2018.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Keitele

Farm Escape julkisti jo vuoden 2017 lopulla aikovansa laajentua ketjuksi ja maaliskuussa julkistettiin yrityksen ensimmäinen yhteistyökumppani – 20.4. Farm Escape laajenee Keiteleelle Wanhan Koulun Tallin tiloihin. Keitele on Suomen 45. pakopelipaikkakunta.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Keuruu

Keuruun ensimmäiset pakopelit avattiin 15.3. Keuruun vanhaan pappilaan. Pappilan pakopelien molemmat pelit Pappilan Tilia ja Taiteilija pulassa ovat Mysteerin suunnittelemia ja näistä jälkimmäinen perustuu Mysteerin Oulussa sijaitsevaan pakopeliin Tapaus Larry B. Pappilan pakopelien molemmat pelit löytyvät myös Suomen pakopelit -sivustolta ja ne voi käydä arvostelemassa täällä.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Kotka

KV Games avasi lauantaina maaliskuun 10. päivä Suomen ensimmäisen täysin pimeässä huoneessa pelattavan pakohuonepelin. Pimeyden lisäksi yrityksen Pimeys-peli on myös Suomen ensimmäinen pakopeli, jota pelataan yksin.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Kouvola

Kouvola escape roomin toinen pakohuonepeli, Vankilaselli, on valmistunut ja se avautuu yleisölle pääsiäispyhien jälkeen tiistaina 3.4.
Room Escape Kouvolan Kadonnut tyttö -peli on suljettu ja tilalle on avautunut Hullujen huone. Kadonnut tyttö -peliä voi vielä arvostella Suomen pakopelit- sivustolla täällä.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Oulu

Ouluun saatiin maaliskuussa 2018 lähes 2,5 vuoden tauon jälkeen uusi pakopeliyritys, kun City Escape Games avasi ovensa Kajaanikadulle. Yritys on Oulun neljäs ja sen kaksi pakohuonepeliä, Backstage ja Nätti-Jussin piilopirtti, nostavat kaupungin pakopelien määrän 15:een. Pelit perustuvat Tampereella sijaitsevan Getaway Room Escapen peleihin Manserock ja Idmanin piilopirtti.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Pori

Poriin saadaan huhtikuussa toinen toimija, kun Turussa toimivan The Escapen Naapuri-peli muuttaa Poriin. Isolinnankadulle avattavan toimipisteen tarkemmasta aikataulusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Pyhätunturi

Pyhän hiihtokeskus ja Escape room Helsinki järjestävät 7.–22.4.2018 välillä ainutlaatuisen pakopelitapahtuman, jossa Pyhätunturi muuntautuu pelialueeksi. Pelaajien tavoitteena on pelastaa Pyhätunturi Pakkasnoidan petollisilta suunnitelmilta ja löytää Huttu-Ukon kadonnut loitsu. Lisätietoa tapahtumasta löydät täältä.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Salo

Kaupungin ainoa pakopeliyritys, Exit Games Salo, avasi 23. maaliskuuta kolmannen pakopelihuoneensa, Huone 237:n. Yrityksen kaikki kolme pakopeliä löytyvät Suomen pakopelit -sivustolta ja ne voi käydä arvostelemassa täällä.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Savonlinna

Savonlinnan ensimmäinen pakohuonepeli avattiin lauantaina 10. maaliskuuta. Activity Makerin rakentama ja suunnittelema peli, Rikospaikka, on otettu kaupungissa innostuneesti vastaan. Peli löytyy myös Suomen pakopelit -sivustolta ja sen voi käydä arvostelemassa täällä. Yrityksellä on tavoitteena rakentaa toinenkin huone kevään 2018 aikana.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Tampere

Suomen pakopelien edellisestä uutiskatsauksesta puuttui tieto Tampereen uusimmasta tulokkaasta. Tammikuussa perustettiin kaupungin seitsemäs pakopeliyritys ElämysTeeri, jonka ensimmäinen peli, Marien muotokuvat, on ehtinyt jo kerätä runsaasti kehuja. Pelin pelanneet voivat käydä arvostelemassa kokemuksensa täällä.

Run Out ilmoitti maaliskuussa avaavansa Tampereen toimipisteeseensä kolmannen pelin. Huhtikuun 3. päivä avautuva Dark Room – Ihmiskoe on Suomen toinen täysin pimeässä pelattava pakohuonepeli, mutta toisin kuin Kotkan Pimeys-huoneessa, Run Outin peliä pelataan 2–6 henkilön ryhmässä.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Turku

The Escapen Naapuri-peli suljettiin 31.3., mutta aivan kokonaan peliä ei suljeta – yritys avaa nimittäin toimipisteen Poriin, jonka ensimmäinen peli on Turusta muuttava Naapuri. Toimipiste avataan huhtikuun aikana.

Aurajoen kupeessa sijaitsevan Aussie Barin tiloissa pelattu, Trapped Room Escapen suunnittelema peli Luxury Cruise on suljettu 23.3. Yritys avaa uuden pelinsä, Welcome to the Junglen, Toby and Fellasin yhteyteen 6 huhtikuuta.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

0 kommenttia

Avaa sanainen arkkusi ja liity keskusteluun