Uutisia pakopeleistä

tammi-helmikuu 2018

Klikkaa kuva suuremmaksi tai siirry suoraan blogitekstiin.

Muutoksia Suomen pakopeleissä tammi-helmikuussa 2018

Alkuvuoteen on mahtunut paljon muutoksia Suomen pakopelimaailmassa. Tammi-helmikuussa on tapahtunut muutoksia 18 kaupungissa, joissa on suljettu yhteensä 20 ja avattu yhteensä 15 peliä – lisäksi kaksi peliä vaihtoi Helsingissä omistajaa. Tässä kirjoituksessa käydään läpi kaikki muutokset kaupungeittain.

Klikkaa kaupungin nimeä siirtyäksesi suoraan kaupunkikohtaisiin muutoksiin.

Helsinki

Helsingissä hyvästeltiin alkuvuodesta ennätysmäärä pelejä, kun peräti kolme toimipistettä lopetti toimintansa. Escape Room Helsinki sulki Kaisaniemen toimipisteen vuoden 2017 lopussa ja sen mukana Happy hour- ja Space bound –pelit. Yritys jatkaa toimintaansa edelleen Fabianin- ja Fredrikinkadun toimipisteissä sekä Aleksanterin teatterissa Bulevardilla.

Kulttuuritehdas Korjaamon yhteydessä toiminut Escape Room Korjaamo lopetti sen sijaan toimintansa kokonaan. Yrityksen pelit Hypnoosi ja Apocalypse kuuluivat Helsingin ja koko Suomen vanhimpiin peleihin ja ne hyvästeltiin 31.12.2017.

Suomen ensimmäisten pakopelien koti, InsideOutin toimipiste Kalliossa on niin ikään suljettu. Samalla suljettiin Behind the freaky CIrcus, Nightshift at the Museum ja The Blocks –pelit. Yrityksen pelejä voi pelata edelleen Vuosaaressa hotelli Rantapuistossa.

Labyrinth Gamesin pelit Kalliossa suljettiin 31.1. ja ne siirtyivät Truescapen omistukseen helmikuussa. Sekä Internship että The Great mind ovat siis edelleen pelattavissa sellaisenaan. Truescapen kaksi muuta toimipistettä sijaitsevat Punavuoressa Pursimiehenkadulla.

Helsinkiin on saatu myös uutta verta, kun Exit Room Helsinki on laajentanut valikoimaansa. Yritys on avannut yhdeksännen aikuisille suunnatun pelinsä; Jälkiä jättämättä –peliä on kaksi identtistä huonetta, joita voi pelata kaksi ryhmää samaan aikaan toisiaan vastaan. Lisäksi yritys avasi helmikuun lopussa Viidakko-pelin, joka yrityksen toinen vain lapsille suunnattu arvoitushuone.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Imatra

Escape Room Imatra on laajentanut toimintaansa ja avannut neljännen pelinsä Imatran kylpylään. Arielin apurit –pelissä ryhmän tavoitteena on etsiä merenneito Arielin asu ja sitä voi pelata 2–6 hengen ryhmässä. Escape Room Imatra on neljällä pelillään Etelä-Karjalan suurin pakopeliyritys.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Joensuu

Kaupungin ainoan pakopeliyrityksen, Huonepakopelin, tarjonnassa on tapahtunut muutoksia. Yrityksen ”kaikkien aikojen suosituin peli” Pankkiryöstö suljettiin helmikuussa ja uusi huone Psykopaatti avautui 20.2. Pankkiryöstöä ei hyvästellä kuitenkaan kokonaan, vaan se avataan maaliskuun alussa yrityksen toisessa toimipisteessä Mikkelissä.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Keuruu

Keuruu saa ensimmäiset pakopelinsä, kun kaksi Mysteerin suunnittelemaa peliä, Taiteilija pulassa ja Pappilan Tilia, avataan maaliskuussa vanhaan pappilaan.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Kouvola

Kouvolan molemmissa pakopeliyrityksissä ollaan ahkerassa työn touhussa. Kouvola escaperoom on rakentamassa toista peliään Vankilaselliä ja se avataan näillä näkymin 1.4. Room Escape Kouvola puolestaan ilmoitti helmikuussa rakentavansa kaksi uutta peliä, joista toisen teemaksi on julkistettu Hullujen huone.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Kuopio

Suomen laajimmalle levinnyt pakopeliyritys Mysteeri on päivittänyt tarjontaansa Kuopiossa. Kuopion urheilumuseo –peli suljettiin tammikuussa ja tilalle avattiin Turusta tuttu Paholaisluokka. Mysteeri on päivittänyt huoneitaan myös Oulussa, Porissa ja Turussa.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Levi

Suomen pohjoisimmat pakohuonepelit on avattu Leville ravintola Messin yhteyteen. Escape Room Levillä on kaksi erilaista pakopeliä, Alibi ja Puppet Master, joita voi 2–6 hengen ryhmässä suomeksi tai englanniksi.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Maarianhamina

Escape Room Åland on päivittänyt tarjontaansa. Yrityksen edelliset huoneet Deep Forest ja School of Sherlock suljettiin vuoden 2017 lopussa ja ensimmäinen uusi huone In Search of the Magic Ring avattiin helmikuussa. Toinen uusi huone Backstage avataan maaliskuussa.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Mikkeli

Kaupungin ainoan pakopeliyrityksen Huonepakopelin tarjontaa on päivitetty. Sarjamurhaaja –peli sulkeutui helmikuussa ja Joensuusta muuttanut Pankkiryöstö avautuu maaliskuun alussa.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Oulu

Mysteeri osti Oulun pelinsä Real-life Room Escapeltä ja yrityskauppa astui voimaan 1.10.2017. Pelit pysyivät pitkälti muuttumattomina, mutta nyt Tyhjän keräilijä –peliä on muokattu siten, että Real-life Room escapeltä tutun Blank-pelin pelanneet voivat pelata Mysteerin pelin. Lisäksi huoneen ikärajaksi on päivittynyt 18 vuotta. Mysteeri on päivittänyt pelejään myös Kuopiossa, Porissa ja Turussa.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Parainen

Escape Room Archipelago on lopettanut toimintansa. Pakopelejä voi kuitenkin pelata vielä kaupungin toisella palveluntarjoajalla Trappedillä.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Pori

Mysteeri on päivittänyt Real-life Room Escapeltä tuttuja pelejä myös Porissa. Outo Hr. Kani tarjoaa haasteita myös alkuperäisen Mr. Rabbit –pelin pelanneille. Mysteeri on päivittänyt pelejään myös Kuopiossa, Oulussa ja Turussa.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Savonlinna

Savonlinnan ensimmäinen pakohuonepeli avataan näillä näkymin 19.3. Paikallinen tapahtumajärjestäjä Activity Maker laajentaa toimintaansa kattamaan myös pakopelit, joista ensimmäinen, Rikospaikka, on rakenteilla. Yrityksellä on tavoitteena rakentaa toinenkin huone kevään 2018 aikana.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Seinäjoki

Tampereella yritystoimintansa aloittanut Run Out on avannut kolmannen toimipisteensä Seinäjoelle. Voodoo- ja Uppoava laiva –pelit ovat avautuneet tammikuussa ja kuten yrityksen kahdessa muussakin toimipisteessä, myös Run Outin Seinäjoen peleissä on ainoana yrityksenä Suomessa anniskeluoikeudet.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Tampere

Tampereella pakopelien määrä kääntyi ensi kertaa laskuun, kun Room Escape sulki The Locker Room- ja The Thief -tuplahuoneet Satakunnankadulla. Yritys jatkaa toimintaansa Keskustorilla ja lokakuussa avatussa pakopelikeskuksessaan Finlaysonilla.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Tornio

Kaupungin molemmissa pakopeliyrityksissä on tapahtunut muutoksia. Farm Escapen Joulumysteeri-peli on suljettu ja yrityksellä valmistellaan kahta uutta peliä: Survival Metsälabyrinttia ja Mandala-pakohuonepeliä. Lisäksi alun perin Halloweenin kunniaksi suuniteltua pop up –peliä Kulttia voi edelleen pelata tilauksesta.
Tornion toinen yritys Solve & Exit sulki Bodom-tuplahuoneensa ja avasi tilalle Hannibaalin niin ikään tuplahuoneena. Hannibaalin ikäraja on 15 vuotta.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Turku

Mysteeri on avannut Turkuun neljännen pakohuonepelin, Turun urheilumuseon, joka muutti Aurajoen rantaan Kuopiosta. Mysteeri on päivittänyt pelejään myös Kuopiossa, Oulussa ja Porissa.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

Tuusula

Kaupungin ainoa pakopeliyritys Krapin paja sulki joulupakopelinsä Mitä tapahtui Joulupukille. Tuusulassa voi pelata edelleen yrityksen ensimmäistä peliä Kadonnut kahdeksas.

Palaa takaisin kaupunkilistaukseen.

0 kommenttia

Avaa sanainen arkkusi ja liity keskusteluun